Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
4e Landelijke congres
Donderdag 8 februari, 10.00-16.15 uur
Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kent verschillende oorzaken en kan leiden tot blijvende en ingrijpende gevolgen. Deze gevolgen kunnen zichtbaar zijn, we hebben het dan over lichamelijke gevolgen, maar NAH leidt veelal ook tot onzichtbare gevolgen op het gebied van bijvoorbeeld (sociale)cognitie, gedrag en emotie.
Onze deskundige en ervaren sprekers delen de laatste inzichten en ervaringen over NAH. Wat is nu precies overprikkeling bij NAH en hoe is het meetbaar in de praktijk? En kan meten bijdragen aan herstel? Welke interventies zijn er als de patiënt een beperkt ziekte-inzicht heeft en houdt? Verder gaan we in op cognitieve problemen na een reanimatie en kijken we hoe we mensen met prikkelproblematiek na NAH beter kunnen begeleiden bij eten en drinken. Voor jongeren met NAH is motivatie een bepalende succesfactor in de revalidatie, hoe ga jij hen helpen die motivatie te bereiken? En kun je iemand met NAH en agressieproblematiek nog reguleren?
Tijdens dit congres krijg je onder meer antwoord op bovenstaande vragen, kun je leren van ervaringen en word je voorzien van tips en handvatten waarmee jij als professional aan de slag kunt met de behandeling en zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
Doelgroep
Behandelaren en begeleiders en ieder die werkt met mensen met NAH, zoals gedragskundigen, psychologen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, revalidatieartsen, AVG’s, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers en (ambulant) begeleiders.