Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking: Verstevig je blik | Webinar
Woensdag 20 november 2024 | 14.00 – 16.00 uur
Deze webinar staat ook als onderdeel van de cursus Oud met een verstandelijke beperking op het programma
Dat mensen met een verstandelijke beperking ook dementie kunnen hebben, is bekend. Het herkennen van dementie is echter een stuk complexer wanneer de cognitieve vermogens lager zijn. Observeren is onmisbaar in de diagnostiek bij mensen met een verstandelijke beperking, wanneer je een vermoeden hebt van achteruitgang of dementie.
Als professional heb je al best wat kennis maar soms voel je (niet pluisgevoel) of weet je dat er iets aan de hand is. In deze webinar gaan we jouw klinische blik te verstevigen.
Je krijgt antwoord op vragen als: In welke gedragingen herken je diverse vormen van dementie? Wat is het verschil tussen die vormen? Waarom zijn kerncognities zo belangrijk? En welke methodieken zijn in eerste instantie vooral belangrijk bij mensen met dementie om te kennen en in je begeleiding toe te passen?
Aan de hand van observatie, oefenen met casuïstiek en begeleidingsmethodieken, verstevigen we jouw blik zodat jij verschillende vormen van dementie beter kunt herkennen en jouw handelen en de omgeving van jouw cliënt daar beter op kunt aanpassen.
Spreker
Deze webinar wordt gegeven door Arianne Uijl, voorzitter Netwerk Gedragsdeskundigen Ouderen in de VG-sector, orthopedagoog-generalist en GZ-psycholoog bij het expertisecentrum van Philadelphia.
Doelgroep
Begeleiders, gedragsdeskundigen, paramedici, verpleegkundigen, verzorgenden en anderen met interesse in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.