Medewerkers

Hechte club van gedreven professionals

Het Leids Congres Bureau is een hechte club van gedreven professionals die zich met hart en ziel inzetten voor het organiseren van de beste congressen en studiedagen. Het team bestaat uit 14 medewerkers en directeur Gijs Oskam. Het Leids Congres Bureau is zowel aanbieder van congressen als professional conference organiser (PCO) voor congressen van externe opdrachtgevers.

LCB Academie

De LCB Academie organiseert in heel Nederland congressen en studiedagen voor professionals bij de overheid en in de zorg- en welzijnssector. Boeiende programma’s over actuele onderwerpen, met sprekers die midden in de praktijk staan.
Vijf congresmanagers verzorgen de ontwikkeling en uitvoering van deze bijeenkomsten.

PCO

De afdeling PCO organiseert congressen in opdracht van derden. Een projectleider neemt de organisatie van uw congres geheel of gedeeltelijk uit handen. Zo heeft u wel het perfect georganiseerde congres, maar niet de stress.

De congresmanagers en projectleider worden ondersteund door congresassistenten. Zij nemen de registratie van de deelnemers,
de logistieke organisatie en de financiële aspecten voor hun rekening.

Ayla Stellingwerf

Ayla Stellingwerf

 • Congresassistent

Ayla is congresassistent en naast de congressen die ze organiseert voor onze Academie, springt ze bij waar nodig. De afwisseling van het werk, dat geen dag hetzelfde is, spreken deze nieuwsgierige aanpakker ontzettend aan.Dat geldt ook voor het veelvuldige contact met mensen van zowel binnen als buiten de organisatie: Ayla is een echte teamspeler.

Ze studeerde Communicatie en mag haar vrije tijd graag doorbrengen met familie en vrienden, een goed boek of een fijne serie.

Kenmerkende uitspraak: ‘Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!’

Charelle van der Hoek

Charelle van der Hoek

 • Congresassistent

Charelle heeft een druk sociaal leven. Verder wandelt ze graag en doet ze aan yoga en meditatie. Bovendien is ze vrijwilliger bij de jongerenafdeling van Milieudefensie.

Bij het LCB is ze congresassistent, een rol waarin ze zich met het hele team inzet voor een goedlopende congresdag. Charelle in vier woorden: betrouwbaar, doelgericht, hardwerkend, maar ook gezellig. (Oké, dat zijn er zes.)

Ze studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en volgde een master Sociale en Culturele Antropologie.

Kenmerkende uitspraak: ‘Daar kan ik echt intens blij van worden.’

Esther Luijk

Esther Luijk

 • Projectmanager Academie

Als projectmanager bedenkt en ontwikkelt Esther studiedagen en nascholing voor professionals in de zorg. Het meest waardeert ze hierbij het contact met mensen uit het werkveld en de inhoudelijke input die dit oplevert voor mooie en interessante programma’s.

Esther is een betrokken collega met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze studeerde Sociale & Organisatiepsychologie en brengt haar vrije tijd graag sportend door, lezend, met vrienden en familie en op het strand.

Kenmerkende uitspraak: ‘Ik kom erop terug.’

Gijs Oskam

Gijs Oskam

 • Directeur

Gijs studeerde Bedrijfseconomie en geeft leiding aan ‘een bureau vol enthousiastelingen’, iets waar hij zelf ook ontzettend enthousiast van wordt. Net als van de veelzijdigheid en afwisseling van het werk. (En het feit dat hij zich overal mee mag bemoeien.)

Gijs is integer en analytisch, toegankelijk voor medewerkers en altijd gericht op de toekomst. In het weekend zie je ‘m geregeld voorbijscheuren op z’n racefiets, de vrije natuur in om zijn hoofd leeg te maken.

Hanneke Lustenhouwer

Hanneke Lustenhouwer

 • Congrescoördinator PCO

Hanneke volgde de opleiding Eventmanagement, de perfecte voorbereiding als je congrescoördinator bij onze afdeling PCO wilt worden. Ze houdt van de diversiteit van het werk en krijgt altijd een kick als ze een uitdagende deadline haalt. En natuurlijk helemaal als het congres dat ze heeft georganiseerd een succes is.

Haar vrije tijd besteedt Hanneke aan haar kinderen, maar ze maakt ook graag tijd vrij voor muziek en reizen.

Jacqueline van Wieringen

Jacqueline van Wieringen

 • Projectmanager Academie

Jacqueline, Jackie voor intimi, ontwikkelt bijeenkomsten voor onze Academie: het gehele traject van conceptontwikkeling en research tot het samenstellen van het programma in samenwerking met sprekers. De combinatie van iets creëren met maatschappelijke relevantie en de betrokkenheid van het team, dat is wat deze diplomatieke en relaxte verbinder het leukst vindt aan haar werk.

Ze volgde een opleiding voor internationale handel en mag in haar vrije tijd graag genieten van de mooie dingen die het leven te bieden heeft.

Kenmerkende uitspraak: ‘Je zou het ook zo kunnen zien.’

Jelle van Haaren

Jelle van Haaren

 • Projectmanager Academie

Jelle is een nieuwsgierige en onderzoekende sportieveling die bij ons studiedagen over actuele onderwerpen op het gebied van zorg en welzijn ontwikkelt. Behoeften en vraagstukken uit het werkveld vertalen naar een concrete studiedag, daar gaat Jelles hart sneller van kloppen.

Net als van het tennissen dat hij in zijn vrije tijd doet. Meditatie brengt vervolgens weer rust in de hartslag.

Jelle studeerde zowel Sociale & Organisatiepsychologie als Sportpsychologie.

Kenmerkende uitspraak (of vraag eigenlijk): ‘Waarom doe je wat je doet?’

Marit Wormgoor

Marit Wormgoor

 • Projectmanager PCO
Melissa Hus

Melissa Hus

 • Congresassistent

Het is de variatie die Melissa zo aanspreekt aan haar werk als congresassistent: afwisselende taken en iedere dag is anders. Geen moment van verveling, aldus deze vrolijke en enthousiaste doener. Melissa volgde de opleiding Managementassistent en brengt haar vrije tijd graag door met de kinderen, als ze niet in de weer is met een van haar creatieve projecten. Kenmerkende uitspraak: ‘Liever vandaag gedaan, dan morgen.’

Natalja Verhoeven

Natalja Verhoeven

 • Projectmanager Academie

Congresmanager Natalja zet zich er voortdurend voor in om vernieuwend te blijven: om iedere keer weer de meest actuele ontwikkelingen in het werkveld te onderzoeken.
Dat, in combinatie met het gevarieerde contact met zowel deelnemers als sprekers, is wat deze enthousiaste en sociale doorzetter aantrekt in dit werk.

Natalja studeerde Social Work aan de Haagse Hogeschool. Naast de wekelijkse bootcamp en een periodieke vakantietrip brengt ze haar vrije tijd graag door met vrienden.

Nathalie Unger-Woolley

Nathalie Unger-Woolley

 • Congrescoördinator PCO

Alles: van het bedenken tot het organiseren en produceren van congressen,

dat is wat Nathalie aanspreekt aan haar werk als congrescoördinator.

Deze positief ingestelde, sociale en ondernemende dame studeerde aan de kunstacademieen volgde bovendien de opleiding Eventmanagement.

In haar vrije tijd spreekt ze graag af met vrienden. Kenmerkende uitspraak: ‘Komt goed, ga ik regelen.’

Odile Brouwer

Odile Brouwer

 • Projectmanager Academie

Het bedenken en regelen van een congres, van niets tot iets: dat is wat deze enthousiaste congresmanager aanspreekt aan haar werk. Ze is recht voor z’n raap en laat niet over zich heenlopen, belangrijke eigenschappen voor wie met strakke deadlines werkt.

In haar vrije tijd is Odile graag in beweging: op het hockeyveld, de tennisbaan of de piste. Om na afloop lekker te tafelen met vrienden.

Ze studeerde Ontwikkelingspsychologie en specialiseerde zich in zowel schoolpsychologie als criminologie. Kenmerkende uitspraak: ‘Komt wel goed.’

Wolter Brinks

Wolter Brinks

 • Eigenaar