Medewerkers

Hechte club van gedreven professionals

Het Leids Congres Bureau is een hechte club van gedreven professionals die zich met hart en ziel inzetten voor het organiseren van de beste congressen en studiedagen. Het team bestaat uit 14 medewerkers en directeur Gijs Oskam. Het Leids Congres Bureau is zowel aanbieder van congressen als professional conference organiser (PCO) voor congressen van externe opdrachtgevers.

LCB Academie

De LCB Academie organiseert in heel Nederland congressen en studiedagen voor professionals bij de overheid en in de zorg- en welzijnssector. Boeiende programma’s over actuele onderwerpen, met sprekers die midden in de praktijk staan.
Vijf congresmanagers verzorgen de ontwikkeling en uitvoering van deze bijeenkomsten.

PCO

De afdeling PCO organiseert congressen in opdracht van derden. Een projectleider neemt de organisatie van uw congres geheel of gedeeltelijk uit handen. Zo heeft u wel het perfect georganiseerde congres, maar niet de stress.

De congresmanagers en projectleider worden ondersteund door congresassistenten. Zij nemen de registratie van de deelnemers,
de logistieke organisatie en de financiële aspecten voor hun rekening.

Medewerkers

Ayla Stellingwerf

 • Congresassistent

Ayla is congresassistent en naast de congressen die ze organiseert voor onze Academie, springt ze bij waar nodig. De afwisseling van het werk, dat geen dag hetzelfde is, spreekt deze nieuwsgierige aanpakker ontzettend aan. Dat geldt ook voor het veelvuldige contact met mensen van zowel binnen als buiten de organisatie: Ayla is een echte teamspeler.

Ze studeerde Communicatie en mag haar vrije tijd graag doorbrengen met familie en vrienden, een goed boek of een fijne serie.

Kenmerkende uitspraak: ‘Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!’

Medewerkers

Debbie van den Akker

 • Congresassistent

Als congresassistente heeft Debbie diverse taken rondom de organisatie van congressen. De afwisseling en het samen toewerken naar een congres is wat Debbie zo leuk vindt aan  haar functie.

Wanneer Debbie niet aan het werk is, spreekt zij graag af met vriendinnen of is ze te vinden bij de bootcamp. Daarnaast heeft zij haar handen vol aan haar twee tienerdochters.

Kenmerkende uitspraak: ‘Denk in oplossingen, niet in problemen’.

Medewerkers

Gijs Oskam

 • Directeur

Gijs studeerde Bedrijfseconomie en geeft leiding aan ‘een bureau vol enthousiastelingen’, iets waar hij zelf ook ontzettend enthousiast van wordt. Net als van de veelzijdigheid en afwisseling van het werk. (En het feit dat hij zich overal mee mag bemoeien.)

Gijs is integer en analytisch, toegankelijk voor medewerkers en altijd gericht op de toekomst. In het weekend zie je ‘m geregeld voorbijscheuren op z’n racefiets, de vrije natuur in, om zijn hoofd leeg te maken.

Medewerkers

Hanneke Lustenhouwer

 • Congrescoördinator PCO

Hanneke volgde de opleiding Eventmanagement, de perfecte voorbereiding als je congrescoördinator bij onze afdeling PCO wilt worden. Ze houdt van de diversiteit van het werk en krijgt altijd een kick als ze een uitdagende deadline haalt. En natuurlijk helemaal als het congres dat ze heeft georganiseerd een succes is.

Haar vrije tijd besteedt Hanneke aan haar kinderen, maar ze maakt ook graag tijd vrij voor muziek en reizen.

Medewerkers

Jacqueline van Wieringen

 • Programmamanager Academie

Jacqueline, Jackie voor intimi, ontwikkelt bijeenkomsten voor onze Academie: het gehele traject van conceptontwikkeling en research tot het samenstellen van het programma in samenwerking met sprekers. De combinatie van iets creëren met maatschappelijke relevantie en de betrokkenheid van het team, dat is wat deze diplomatieke en relaxte verbinder het leukst vindt aan haar werk.

Ze volgde een opleiding voor internationale handel en mag in haar vrije tijd graag genieten van de mooie dingen die het leven te bieden heeft.

Kenmerkende uitspraak: ‘Je zou het ook zo kunnen zien.’

Medewerkers

Jelle van Haaren

 • Programmamanager Academie

Jelle is een nieuwsgierige en onderzoekende sportieveling die bij ons studiedagen over actuele onderwerpen op het gebied van zorg en welzijn ontwikkelt. Behoeften en vraagstukken uit het werkveld vertalen naar een concrete studiedag, daar gaat Jelles hart sneller van kloppen.

Net als van het tennissen dat hij in zijn vrije tijd doet. Meditatie brengt vervolgens weer rust in de hartslag.

Jelle studeerde zowel Sociale & Organisatiepsychologie als Sportpsychologie.

Kenmerkende uitspraak (of vraag eigenlijk): ‘Waarom doe je wat je doet?’

Medewerkers

Marit Wormgoor

 • Projectmanager PCO
Medewerkers

Martine Schaap

 • Congresassistent

Martine studeert Crisis and Security Management en is daarnaast congresassistent bij het Leids Congres Bureau. Martine werkt vooral voor PCO en springt bij waar zij nodig is. Het in elkaar zetten van grote programma’s is waar Martine haar plezier uithaalt, maar ook de afwisseling van het werk en de congresdagen zelf vindt Martine leuk. Buiten haar studie en werk maakt Martine graag muziek met haar stem en piano.

Medewerkers

Natalja Verhoeven

 • Programmamanager Academie

Programmamanager Natalja zet zich er voortdurend voor in om vernieuwend te blijven: om iedere keer weer de meest actuele ontwikkelingen in het werkveld te onderzoeken.
Dat, in combinatie met het gevarieerde contact met zowel deelnemers als sprekers, is wat deze enthousiaste en sociale doorzetter aantrekt in dit werk.

Natalja studeerde Social Work aan de Haagse Hogeschool. Naast de wekelijkse bootcamp en een periodieke vakantietrip brengt ze haar vrije tijd graag door met vrienden.

Medewerkers

Nathalie Unger-Woolley

 • Congrescoördinator PCO

Alles: van het bedenken tot het organiseren en produceren van congressen, dat is wat Nathalie aanspreekt aan haar werk als congrescoördinator.

Deze positief ingestelde, sociale en ondernemende dame studeerde aan de kunstacademie en volgde bovendien de opleiding Eventmanagement.

In haar vrije tijd spreekt ze graag af met vrienden. Kenmerkende uitspraak: ‘Komt goed, ga ik regelen.’

Medewerkers

Odile Brouwer

 • Programmamanager Academie

Het bedenken en regelen van een congres, van niets tot iets: dat is wat deze enthousiaste programmamanager aanspreekt aan haar werk. Ze is recht voor haar raap en laat niet over zich heenlopen, belangrijke eigenschappen voor wie met strakke deadlines werkt.

In haar vrije tijd is Odile graag in beweging: op het hockeyveld, de tennisbaan of de piste, om na afloop lekker te tafelen met vrienden.

Ze studeerde Ontwikkelingspsychologie en specialiseerde zich in zowel schoolpsychologie als criminologie. Kenmerkende uitspraak: ‘Komt wel goed.’

Medewerkers

Wolter Brinks

 • Eigenaar